Varaa Aika
Varaa Aika
Kaihileikkaus

Kaihileikkaus

Kaihileikkaus

Kaihileikkaus on turvallinen päiväkirurginen leikkaus. Se on maailman yleisin leikkaustoimenpide, sillä kaihi on luonnollinen osa ikääntymistä ja leikkaus sen ainoa hoito. Kaihileikkauksessa ikääntymisen seurauksena samentuneen linssin tilalle vaihdetaan uusi keinolinssi. Leikkaus palauttaa kirkkaan näön, ja samalla voit päästä eroon silmälaseista joko kokonaan tai osittain.

Silmäaseman kaihileikkausten huippulaadun takaavat n. 60 kokenutta silmäkirurgia ja yli 200 silmätautien erikoislääkäriä. Silmäsairaaloissamme tehdään vuosittain noin 10 000 kaihileikkausta.

Nyt iäkkäänä tuntuu hyvältä, että voin nähdä tämän kaiken, kertoo kaihileikkauksen läpikäynyt Raija.

 

Mikäli epäilet kaihia, varaa aika maksuttomaan kaihineuvontaan tai Silmäaseman silmälääkärille. Voit tulla meille kaihileikkaukseen myös oman silmälääkärisi lähetteellä.

Varaa Aika silmälääkärille

 

 

 

Maksuton kaihineuvonta

Silmäaseman henkilökohtaisessa kaihineuvonnassa sinulla on mahdollisuus keskustella asiantuntijamme kanssa kaikista kaihiin ja näkemiseen liittyvistä kysymyksistä. Käymme läpi juuri sinulle sopivat leikkausvaihtoehtomme ja kerromme mitä kaihileikkauksessa tapahtuu tai mitä hyötyä kaihileikkauksesta on sinulle. Lisäksi saat lisätietoa leikkaushinnoista ja rahoitusratkaisuista.

Kaihineuvonta on maksuton ja se ei sido sinua mihinkään.

Varaa aika Silmäaseman kaihineuvontaan puhelimitse numerosta 010 190 200 (mpm/pvm).
 

Kaihileikkaus alk. 995 €/silmä

Silmäasemalle kaihileikkaukseen pääsee jonottamatta ja voit itse valita leikkaavan lääkärin, leikkauspaikan ja -ajan.

Jos haluat lisäksi eroon silmälaseista, voit valita Kaihileikkaus hajataiton tai Kaihileikkaus monitehon. Kaihileikkaus hajataiton hintaan kuuluu erikoislinssi, joka korjaa lähi- tai kaukonäön ja hajataittoisuuden. Kaihileikkaus monitehossa silmän oma linssi korvataan monitehosilmälasit korvaavalla monitehotelinssillä.

Toimenpide
Hinta
Kaihineuvonta 0 €
Kaihileikkaus 995-1495 € / silmä*
Kaihileikkaus hajataitto 1795-2200 € / silmä*
Kaihileikkaus moniteho 2095-2550 € / silmä*
Toimistomaksu 16 €


Kaihileikkaus alkaen 46 € / kuukausi! Leikkauksen voi maksaa myös erissä, joustavasti elämäntilanteesi mukaan. Silmäsairaala-tilin avulla voit saada jopa 24 kk maksuaikaa. Taulukon kuukausihinnat ovat alennettuja hintoja 24 kk maksuajalla. Tarkemmat hintalaskelmat näet tästä.

Nyt saat alennusta kaihileikkauksesta osassa sairaaloitamme ja Bonusta 1.2.-31.5.2018:

Kaupunki Hinta / 1 silmä* Normaalihinta Kuukausihinta / 1 silmä* vain
Espoo 1 495 € + Bonus 1 495 € 67 €
Helsinki 1 495 € + Bonus 1 495 € 67 €
Joensuu 1 245 € + Bonus 1 495 € 56 €
Jyväskylä 1 195 € + Bonus 1 195 € 54 €
Kouvola 1 195 € + Bonus 1 490 € 54 €
Kuopio 1 245 € + Bonus 1 495 € 56 €
Lappeenranta 1 495 € + Bonus 1 495 € 67 €
Oulu 995 € + Bonus 1 195 € 46 €
Rovaniemi 1 495 € + Bonus 1 495 € 67 €
Seinäjoki 1 195 € + Bonus 1 495 € 54 €
Tampere 1 495 € + Bonus 1 495 € 67 €
Turku 1 245 € + Bonus 1 495 € 56 €
Vaasa 1 195 € + Bonus 1 495 € 54 €
Vantaa 1 495 € + Bonus 1 495 € 67 €

 

Lue lisää rahoituksesta

*Kaupunkikohtaiset edut otettu huomioon listauksen hinnoissa. Edut voimassa, kun teet varauksen ja käyt leikkauksessa 30.4.2018 mennessä. Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

 

Katso sairaalakohtaiset hinnat

S-Etukortilla Bonusta kaihileikkauksista 1.2.-31.5.2018

Silmäasema on S-ryhmän pitkäaikaisin bonuspartneri. Nyt kaikissa silmäsairaaloissamme tehtävät kaihileikkaukset kerryttävät Bonusta 1.2.-31.3.2018. Bonusostoksi kirjataan molempien silmien kaihileikkauksen hinnasta 1 000 euroon asti.

Palveluseteli pääkaupunkiseudulla

Teemme HUS palveluseteliasiakkaiden kaihileikkauksia Silmäaseman Espoon, Helsingin ja Vantaan silmäsairaaloissa. Uusi  omavastuuhintamme on Vantaan silmäsairaalassa 0 €, Espoon silmäsairaalassa 49 € ja Helsingin silmäsairaalassa 89€.

Lue lisää palvelusetelistä

Milloin kaihileikkaukseen?

Uusimman tekniikan ansiosta kaihileikkaus on turvallinen, eikä kaihileikkaukseen menoa tarvitse pitkittää. Kaihin voi leikata heti, kun leikkauksesta on hyötyä. Ajoissa tehty leikkaus auttaa nauttimaan arjesta ja säilyttämään rakkaat harrastukset lukemisesta käsitöihin, autoiluun ja liikuntaan.

Silmäasemalla pääset kaihileikkaukseen jonottamatta heti, kun kaihi haittaa elämääsi.

 

Kaihileikkaus askel askeleelta:

1. Esitutkimus

Leikkaava silmälääkäri tutkii silmäsi joko leikkauspäivänä tai etukäteen. Tutkimustulosten ja toiveidesi pohjalta suunnittelette yhdessä sinulle sopivimman leikkauksen, ja lääkäri määrittää keinolinssisi vahvuuden. Halutessasi voit päästä kokonaan tai osittain eroon silmälaseista, sillä uusi keinolinssi voi korvata nykyiset lähi-, kauko- tai monitehosilmälasisi.

2. Leikkaus

Leikkauspäivänä vietät silmäsairaalassa 2–3 tuntia, josta itse kaihileikkaus vie vain 15–20 minuuttia. Leikkaus tehdään mukavassa makuuasennossa. Puuduttavien silmätippojen ansiosta kaihileikkaus on lähes kivuton. Leikkauksen aikana silmäkirurgi kertoo sinulle toimenpiteen tärkeimmät vaiheet.

3. Leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen pääset kotiin jo noin tunnin kuluttua. Näkösi paranee heti ja kirkastuu lisää seuraavien vuorokausien aikana. Saat mukaasi silmäsi leikanneen lääkärin puhelinnumeron siltä varalta, että sinulle tulee jotain kysyttävää.

4. Toipuminen

Silmäsi saattavat olla muutaman päivän ajan hieman arat tai valoherkät. Käytä lääkärin määräämiä silmätippoja ohjeen mukaan, yleensä neljästi päivässä kolmen viikon ajan. Voit tehdä tavallisia askareita kuten lukea ja ulkoilla jo heti leikkausta seuraavana päivänä. Vältä kuitenkin noin viikon ajan saunomista, uimista, meikkaamista, silmien hieromista tai painamista sekä fyysistä rasitusta.
 

Usein kysyttyjä kysymyksiä kaihileikkauksesta

Ennen leikkausta

Mitä kaihileikkauksessa tehdään?

Kaihileikkauksessa silmän samentunut linssi poistetaan ja tilalle asetetaan kirkas keinolinssi. Keinolinssin voit valita yksi- tai monitehoisena, jolloin pääset halutessasi osittain tai jopa kokonaan eroon silmälaseista.

 

Sattuuko kaihileikkaus?

Kaihileikkauksessa silmään laitetaan puuduttavia tippoja, siksi leikkaus on usein kivuton. Jos leikkaus jännittää sinua, voit pyytää lääkäriltä rentouttavan esilääkityksen.

 

Missä vaiheessa kaihi leikataan?

Kaihi etenee jokaisella eri tavalla. Kun kaihi huonontaa elämänlaatua ja vaikeuttaa arkea – kuten lukemista tai autolla ajoa – kannattaa hakeutua leikkaukseen. Kaihileikkaus voidaan tehdä, kun kaihi haittaa elämistä.

 

Voinko päästä kaihileikkaukseen julkisen terveydenhoidon kautta?

Kaihi voidaan leikata silmäsairaaloissamme tai julkisella sektorilla. Silmäsairaalassa pääset leikkaukseen jonottamatta ja juuri silloin, kun sinulle sopii. Julkisen sektorin leikkausjonoon vaaditaan huonomman silmän alle 0.3 näöntarkkuus.

 

Tarvitsenko silmälaseja kaihileikkauksen jälkeen?

Voit itse päättää, miten haluat nähdä kaihileikkauksen jälkeen. Et välttämättä tarvitse enää silmälaseja tai piilolinssejä, sillä keinolinssillä voidaan korjata myös lähi- ja kaukonäön ongelmia ja hajataittoa. Kaihileikkaus on teknisesti aivan samanlainen kuin ikänäköä korjaava linssileikkaus: silmäsi oma linssi korvataan silmän sisäisellä keinolinssillä.

 

Voidaanko kaihileikkaus tehdä yhdelle silmälle kerrallaan?

Kaihileikkaus tehdään yhdelle silmälle kerrallaan, jos leikkaukseen liittyy tavallista suurempi riski. Tällöin odotetaan yhden silmän paranemista ennen toista leikkausta.

 

Mitä riskejä tai haittoja kaihileikkauksessa voi olla?

Kaihileikkauksen riskit ovat hyvin pieniä – esimerkiksi tulehdusriski on alle yksi tuhannesta. Silmänpaine voi tilapäisesti kohota leikkauksen jälkeen, mutta tilanne on helposti korjattavissa. Jos sarveiskalvo turpoaa leikkauksen seurauksena, näön kirkastuminen saattaa kestää hieman pidempään.

Vakava näön heikkeneminen tai sokeutuminen on kaihileikkauksen yhteydessä äärimmäisen harvinaista. Mikäli lääkäri katsoo leikkauksesi olevan tavallista riskialttiimpi, silmäsi voidaan leikata yksi kerrallaan. Tällöin ensin leikatun silmän paraneminen varmistetaan ennen seuraavaa leikkausta. Jos riskit vielä mietityttävät sinua, kysy lisää asiantuntijoiltamme numerosta 010 190 201 (mpm/pvm).

 

Mitä kaihileikkauksen hintaan sisältyy?

Kaihileikkauksen hintaan sisältyy aina tarvittavat tutkimukset ja silmien mittaus keinolinssiä varten.

Jos haluat lisäksi eroon silmälaseista, voit valita Kaihileikkaus hajataiton tai Kaihileikkaus monitehon. Kaihileikkaus hajataiton hintaan kuuluu erikoislinssi, joka korjaa lähi- tai kaukonäön ja hajataittoisuuden. Kaihileikkaus monitehossa silmän oma linssi korvataan monitehotelinssillä, joka korvaa nykyiset moniteholasisi. Kaihileikkaus hajataiton ja monitehon hintaan kuuluu sarveiskalvon topografiatutkimus.

Kaihileikkaus hajataiton ja monitehon jälkeen teemme sinulle maksutta tarkentavan lasertoimenpiteen, jos kaihileikkauksella ei saavuteta +/- 0.75D-näöntarkkuutta. Leikkaustakuumme on voimassa kaksi vuotta.

 

Saanko kaihileikkauksesta Bonusta S-Etukortilla?

Bonusta kertyy kaihileikkauksesta Kuopion, Seinäjoen ja Vaasan silmäsairaaloissa. Saat Bonusta molempien silmien kaihileikkauksen hinnasta 1 000 euroon asti.

 

Onko kaihileikkaus Kela-korvattava?

On. Saat Kela-korvausta silmälääkärin esitutkimuksesta, leikkauksesta ja jälkitarkastuksesta.

 

Leikkaukseen valmistautuminen

Olen tulossa kaihileikkaukseen. Miten minun kannattaa valmistautua?

Leikkauspäivän aamuna voit syödä aamiaisen, ottaa normaalisti reseptilääkkeesi ja tiputtaa silmätippasi. Muista, ettei autoilu ole sallittua heti leikkauksen jälkeen, joten varaudu paluuseen jollakin muulla kulkuneuvolla. 

Leikkauksesta toipuminen

Mitä tapahtuu kaihileikkauksen jälkeen?

Kaihileikkauksen jälkeen jäät silmäsairaalaan pariksi tunniksi lepäämään. Ennen kotiinlähtöä lääkäri tarkastaa, että kaikki on kunnossa ja voit hyvin. Leikkauksen jälkeen et pysty ajamaan autoa, joten on hyvä varmistaa, että pääset turvallisesti kotiin.

 

Miten toivun kaihileikkauksesta mahdollisimman nopeasti?

Voit käydä suihkussa, pestä kasvoja vedellä, ulkoilla, lukea, katsella televisiota, kantaa kauppakasseja, nostella tavaroita ja kumarrella jo heti leikkauksen jälkeen. Silmälasien käyttö on sallittua heti.

Vältä viikon verran uintia ja saunomista, meikkaamista, silmän hieromista tai painamista ja fyysistä rasitusta – silmään ei saisi mennä vettä, hikeä eikä vieraita aineita. Muutama viikko kannattaa ottaa hieman rauhallisemmin. Sairauslomaa määrätään yleensä 1-3 viikkoa.

Autoa pääset ajamaan leikkausta seuraavana päivänä, jos näkösi tuntuu riittävän kirkkaalta ja lääkäri antaa siihen luvan.

 

Kuinka nopeasti näköni palautuu kaihileikkauksen jälkeen?

Näkösi paranee saman tien ja kirkastuu yhä lisää seuraavien päivien kuluessa.


Milloin saa lentää leikkauksen jälkeen?

Kaihileikkauksen jälkeen voi lentää heti leikkausta seuraavana päivänä. Tärkeää on pakata tarvittavat silmätipat käsimatkatavaroihin ja huolehtia hyvin silmien kostutuksesta lentokoneen kuivan sisäilman takia.
 

Mikä on leikkaustakuu?

Jos kaihileikkauksessasi korjataan myös lähi- tai kaukonäön ongelmia, sovimme silmillesi leikkauksen jälkeisen +/- 0.75D-näöntarkkuustavoitteen. Silmälääkärin määräämä korjaava leikkaus kuuluu kaihileikkauksen hintaan kahden vuoden ajan.

 

Mikä on jälkikaihi?

Kaihileikkauksessa silmän oma linssi poistetaan kokonaan eikä kaihi ei voi enää tulla takaisin. Kaihileikkauksessa säilytetään kuitenkin linssin päällinen kapselipussi, sillä se on paras paikka asettaa keinolinssi. Vuosien kuluessa kapselipussi saattaa samentua ja aiheuttaa kaihia muistuttavia oireita. Tätä kutsutaan jälkisamentumaksi tai jälkikaihiksi. Jälkikaihi hoidetaan laseroinnilla silmälääkärin vastaanotolla. Toimenpide kestää vain muutaman minuutin ja silmä toipuu seuraavaan päivään mennessä. Silmälaseja ei tarvitse vaihtaa toimenpiteen jälkeen.

 

 

Leikkauksia suorittavat sairaalat

Silmäsairaala Kuopio Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Joensuu Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Rovaniemi Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Turku Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Tampere Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Helsinki Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Lappeenranta Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Kouvola Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Espoo Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Vantaa Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Seinäjoki Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Jyväskylä Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Vaasa Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Oulu Toimipisteen sivulle Katso kartalla