Palvelut
Silmälääkärin vastaanotto
Silmälääkärin vastaanotto
Silmälääkärin vastaanotto
Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA

Milloin silmälääkärille?

Varaa aika silmälääkärin vastaanotolle, jos sinulla on lähete, olet huolestunut silmiesi terveydestä tai huomaat, että näkösi on heikentynyt. Jokaisen kannattaa käydä silmälääkärin tarkastuksessa viimeistään 40-vuotiaana.


Kuinka usein silmälääkärillä kannattaa käydä?

Silmälääkärin vastaanotolla on hyvä käydä 40 ikävuoden jälkeen noin kolmen vuoden välein, erityisesti jos suvussasi on todettu silmäsairauksia. Tämä johtuu siitä, että silmäsairaudet yleistyvät iän myötä ja ovat usein alkuun oireettomia. Ajoissa huomattu sairaus on helpompi hoitaa tehokkaasti. 


Mitä silmälääkäri tekee?

Silmälääkärin vastaanotolla käydään ensin läpi miten voit ja miten näet sekä onko sinulla jotakin sairauksia tai silmäoireita. Tämän jälkeen silmälääkäri mittaa näöntarkkuutesi ja silmänpaineesi, sekä tutkii mikroskoopilla silmän sisäosat. Toimipisteestä ja tilanteesta riippuen silmälääkärin vastaanotolla voidaan tehdä myös silmänpohjan OCT- eli rakennekuvaus, joka antaa äärimmäisen tarkan kuvan silmiesi terveydentilasta. 


Vastaanoton päätteeksi silmälääkäri antaa sinulle yksityiskohtaiset hoito-ohjeet mahdollisine resepteineen. Tarvittaessa saat myös lähetteen tarkempiin silmätutkimuksiin Silmäaseman silmäsairaalaan.


Kuinka kauan silmälääkärin vastaanotto kestää?

Silmälääkärin vastaanotto kestää noin tunnin, mutta tutkimuksissa käytettävät mustuaista laajentavat tipat sumentavat näön vielä toiseksi tunniksi. Siksi silmälääkäriin ei kannata lähteä yksin autolla.


Paljonko silmälääkäri maksaa

Silmälääkärin vastaanoton hinnat ovat lääkärikohtaisia, alkaen 100 €. Silmälääkärin hinta riippuu myös siitä, mitä silmätutkimuksia sinulle tehdään. Voit tarkistaa lähimmältä Silmäasemalta, mitä käynti silmälääkärillä maksaa, tai tutustua lääkärikohtaisiin hintoihin verkossa. 


Silmälääkärin tarkastuksen hintaan lisätään toimistomaksu 25,40 € ja Kanta-maksu 1,50 €. KELA-kortilla saat KELA-korvauksen jo heti maksaessasi.


Voit varata ajan verkossa tai soittaa p. 010 190 200 (mpm/pvm). Jos sinulle tulee este etkä pääse vastaanotolle, peruthan ajan viimeistään vuorokautta (24 h) etukäteen.*


Varaa aika silmälääkärille >>


*Jos et saavu varaamaasi palveluun tai perut sen alle 24 tuntia etukäteen, silmälääkärillä on oikeus veloittaa sinulta palvelun hinta. Leikkauspalveluista veloitetaan 50 % varatun palvelun hinnasta. Voit siirtää tai perua leikkauksen sairauden tai muun pakottavan syyn vuoksi.