Silmälasit kiertoon

Nyt kannattaa tuoda vanhat jo omasta käytöstä syrjään jääneet vanhat silmälasit Silmäasemalle. Syyskyyssa 3.9.-30.9. me keräämme vanhat silmälasit ja toimitamme ne yhteistyössä tanskalaisen järjestön Syn för Sagen i Afrikan kanssa eteenpäin niitä tarvitseville.

Silmälasit kiertoon

Syn for Sagen i Afrika

Silmälasit toimitetaan tanskalaiselle järjestölle “Syn for Sagen i Afrika”. Järjestö toimii täysin vapaaehtoisvoimin, ja se on ei-poliittinen ja ei-uskonnollinen. He keräävät käytettyjä silmälaseja, ja toimittavat ne eteenpäin köyhille kehitysmaihin.

Ennen kuin silmälasit lähetetään eteenpäin, ne tarkistetaan, puhdistetaan ja voimakkuudet määritellään, jotta jokainen silmälaseja tarvitseva saa juuri hänen näölleen parhaiten sopivat silmälasit. Sinun käyttämättömät silmälasit ovat siis erittäin arvokkaita tässä järjestö työssä.

Järjestössä toimii optikoita, jotka matkustavat Afrikkaan ja muihin kehitysmaihin tekemään näöntarkistuksia. Matkat järjestetään yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa. Matkojen aikana tehdään noin 250 näöntarkastusta päivittäin, ja vuodesta 2012 noin 10 000 köyhää Afrikassa ja Etelä-Amerikassa ovat saaneet järjestön kautta uudet silmälasit. Järjestö tekee työtään pääosin maaseudulla, jossa ihmiset kärsivät silmätulehdusten, diabeteksen, kaihin ja huonon hygienian aiheuttamasta huonosta näöstä.

Syn for Sagen i Afrika tekee arvokasta työtä

10 000 köyhää Afrikassa ja Etelä-Amerikassa ovat saaneet järjestön kautta uudet silmälasit

MonkeyGlasses - Näytä hyvältä samalla kun teet hyvää

Käsin tehdyt, kierrätetyt ja eettisesti tuotetut MonkeyGlasses-silmälasit ovat saapuneet Silmäasemalle. Tanskalaisten Morten ja Maj-Britt Seatonin vuonna 2010 perustama, tunnetulla A' Design -suunnittelupalkinnolla huomioitu merkki perustuu kestävään kehitykseen ja osallistuu muun muassa orankien suojeluun. MonkeyGlasses tekee myös yhteistyötä Syn for Sagen i Afrika järjestön kanssa. Tutustu Silmäaseman uuteen MonkeyGlasses kehysmerkkiin.

MonkeyGlasses