Silmälasit kiertoon

Nyt kannattaa tuoda vanhat, omasta käytöstä syrjään jääneet silmälasit Silmäasemalle ja saat optikon näöntutkimuksen ilmaiseksi! Syyskuussa 2.9. - 29.9. me keräämme vanhat silmälasit ja toimitamme ne yhteistyössä tanskalaisen järjestön Syn för Sagen i Afrikan kanssa eteenpäin niitä tarvitseville. Lisäksi jokaista myytyä ECO-silmälasikehystä kohden istutetaan puu yhteistyössä NGO Trees for the Future -ohjelman kanssa. Lue lisää hyväntekeväisyysyhteistyöstä tältä sivulta ja varaa aika optikon näöntutkimukseen. Teet samalla hyvää kun päivität silmälasisi nyt Silmäasemalla.

Silmälasit kiertoon

Syn for Sagen i Afrika

Silmälasit toimitetaan tanskalaiselle järjestölle “Syn for Sagen i Afrika”. Järjestö toimii täysin vapaaehtoisvoimin, ja se on ei-poliittinen ja ei-uskonnollinen. He keräävät käytettyjä silmälaseja, ja toimittavat ne eteenpäin köyhille kehitysmaihin.

Ennen kuin silmälasit lähetetään eteenpäin, ne tarkistetaan, puhdistetaan ja voimakkuudet määritellään, jotta jokainen silmälaseja tarvitseva saa juuri hänen näölleen parhaiten sopivat silmälasit. Sinun käyttämättömät silmälasit ovat siis erittäin arvokkaita tässä järjestö työssä.

Järjestössä toimii optikoita, jotka matkustavat Afrikkaan ja muihin kehitysmaihin tekemään näöntarkistuksia. Matkat järjestetään yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa. Matkojen aikana tehdään noin 250 näöntarkastusta päivittäin, ja vuodesta 2012 noin 10 000 köyhää Afrikassa ja Etelä-Amerikassa ovat saaneet järjestön kautta uudet silmälasit. Järjestö tekee työtään pääosin maaseudulla, jossa ihmiset kärsivät silmätulehdusten, diabeteksen, kaihin ja huonon hygienian aiheuttamasta huonosta näöstä.

Syn for Sagen i Afrika tekee arvokasta työtä

10 000 köyhää Afrikassa ja Etelä-Amerikassa ovat saaneet järjestön kautta uudet silmälasit

MonkeyGlasses - Näytä hyvältä samalla kun teet hyvää

Käsin tehdyt, kierrätetyt ja eettisesti tuotetut MonkeyGlasses-silmälasit ovat saapuneet Silmäasemalle. Tanskalaisten Morten ja Maj-Britt Seatonin vuonna 2010 perustama, tunnetulla A' Design -suunnittelupalkinnolla huomioitu merkki perustuu kestävään kehitykseen ja osallistuu muun muassa orankien suojeluun. MonkeyGlasses tekee myös yhteistyötä Syn for Sagen i Afrika järjestön kanssa. Tutustu MonkeyGlasses kehysmerkkiin.

MonkeyGlasses

 

ECO - Jokaista myytyä kehystä kohden istutetaan puu

Tyylikkäiden ECO-lasien kehykset valmistetaan ympäristöystävällisesti kierrätysmetallista tai biopohjaisesta risiiniöljystä. Lisäksi jokaista myytyä ECO-kehystä kohden istutetaan puu. Teet siis ympäristölle hyvää samalla kun näytät hyvältä! Puut istutetaan yhteistyössä NGO Trees for the Future -ohjelman kanssa. Kansainvälinen Trees for the Future -ohjelma auttaa yhteisöjä ja perheitä ympäri maailman kouluttaen ja opastaen maanviljelijöitä. Yhteistyön avulla perheiden elintaso ja elämänolot paranevat. Tähän mennessä ECO on ollut mukana istuttamassa yli 2 miljoonaa puuta! Lue lisää ECO-kehysmerkistä.

 

ECO logo

 

Optikon näöntutkimus 0 € silmälasien ostajalle