40-vuotiaan näöntarkastukseen kuuluu myös glaukoomatutkimus

40-vuotiaan näöntarkastukseen kuuluu myös glaukoomatutkimus

Jos sinulla ei ole silmälaseja tai piilolinssejä, et ole kenties käynyt silmälääkärillä ennen 40-vuotispäivääsi. 40 ikävuoden kohdalla säännölliset silmälääkärin tarkastukset kannattaa ottaa tavaksi, vaikket olisi koskaan kärsinyt silmävaivoista.


Oletko vastikään täyttänyt 40 vuotta? Tiesitkö, että vaikka silmäsairaudet ovat neljänkympin kohdalla vielä melko harvinaisia, ne alkavat vähitellen yleistyä juuri tässä iässä? Silmäaseman silmälääkäri Roope Sihvola suosittelee yli 40-vuotiaille säännöllisiä silmälääkärikäyntejä. Tutkimuksiin kannattaa tulla erityisesti, jos suvussa on todettu näköhermoa vaurioittavaa glaukoomaa eli silmänpainetautia.

Varaa aika

SILMÄLÄÄKÄRILLE

TAI SOITA

010 190 200

Ma–pe 8–21, la 9–18 (mpm/pvm)

Lue lisää glaukoomasta

Glaukooma


Glaukooma eli silmänpainetauti on näköhermoa vaurioittava silmäsairaus, jota voidaan nykymenetelmin hoitaa todella tehokkaasti.

Lue lisää
Stop glaukoomalle! Lue lisää

Stop glaukoomalle!


Silmäkirurgi Ilkka Puusaari on hoitanut glaukoomapotilaita jo vuodesta 2002. Yli viisitoistavuotisen uran aikana sekä glaukooman toteaminen että hoidot ovat kehittyneet, mutta tärkein tekijä sen pysäyttämisessä on pysynyt samana. Kun näköhermoa vaurioittava glaukooma huomataan riittävän ajoissa, näkö voidaan lähes aina pelastaa.

Lue lisää
Silmäoireet

Yleisimmät silmäoireet – miten toimin?

Voit aina kääntyä Silmäaseman lääkärin puoleen, kun jokin silmäoire huolestuttaa sinua. Toisia silmäoireita voit tarkkailla rauhassa tai lääkitä itse, kun taas toiset vaativat nopeaa lääkärin hoitoa.

Lue lisää