Silmistä

Jenna, toimittaja ja bloggaaja: Silmät avaava laserleikkaus

Toimittaja ja Uusi Muusa-blogin tuottaja Jenna Kämäräinen kävi laserleikkauksessa Helsingin silmäsairaalassa yhteistyön merkeissä. Jenna, joka kertoo suhtautuneensa silmiinsä lähes neuroottisella huolellisuudella ja pelänneensä leikkausta valtavasti etukäteen, uskoo laserleikkauksen olleen paras asia, joka hänelle on tapahtunut.

Jenna ennen leikkausta

Peloille kyytiä

Pelko ja toivo. Niitä kahta pompottelin mielessäni ratikkamatkalla silmien laserleikkaukseen. Pelko kuiski: Hei kaveri, ootko sä nyt ihan varma, että haluat laseria lähelle silmiäsi? Toivo vastasi: Olen. Tästä on haaveiltu jo yli kymmenen vuotta, joten jalkaa toisen eteen.

Ennen kuin Pelko ehti keksiä nasevaa vastausta, olin perillä Silmäaseman silmäsairaalassa. Koska silmäni oli esitutkittu kattavasti jo aiemmilla käyntikerroilla, nyt ei tarvinnut osata juuri muuta kuin kävellä hoitajan perässä ja kertoa, miten paljon pelotti. Aika paljon.

Jenna

Ihan rillitön elämä

Laserleikkauksen hyöty on minulle merkittävä. Ennen leikkausta huonompi silmäni tarvitsi melkein miinus nelosen linssin ja parempi miinus kakkosen linssin. Käytännössä se tarkoitti sitä, että jos istuin leffateatterissa takarivillä ilman rillejä, näin tarkasti omat ja edessä istuvan henkilöt eväät, mutta valkokankaan tapahtumat näyttivät sumeilta. Nyt katseeni kantaa valkokankaalle sen verran hyvin, että pystyisin tarvittaessa analysoimaan näyttelijöiden mikroilmeitä.

Jos mietit, onko leikkaus siihen käytetyt summan arvoinen, minulla on sinulle kaksi sanaa: KYLLÄ ja ON. Kyllä on.
Vaikka rakastan silmälasejani, olisin marssinut jo ajat sitten laserin alle, jos olisin tiennyt, miten paljon helpompaa elämä on ilman rillejä. Jos sulla on varaa ostaa muotitalojen silmä- ja aurinkolaseja säännöllisesti, sulla on todennäköisesti myös varaa satsata laserleikkaukseen!

Laserleikkaus on paras asia, joka minulle on tapahtunut tänä vuonna. Siksi uskallan neuvoa, että jos haaveilet rillittömästä elämästä, anna Pelolle potkut ja marssi Toivon kanssa laserin alle. Uskon, ettet tule katumaan, sillä silmien laserleikkaus on justiinsa sellainen unelma, jonka täyttymistä on turha venyttää edes vuodella.

Laserleikkauksen maksuton hoitoarvio

Laserleikkauksen hoitoarvio Silmäasemalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Maksuttomassa hoitoarviossa käyt läpi asiantuntijamme kanssa, miten tällä hetkellä näet ja miten haluaisit nähdä. Saat arvion leikkauksen lopputuloksesta ja lisätietoa eri leikkaustekniikoista.

Videobloggaaja, laulaja ja lauluntekijä Sara Forsberg, taiteilijanimeltään SAARA, kävi Silmäasemalla laserleikkauksessa alkusyksystä 2018.

Houkutteleeko elämä ilman silmälaseja, mutta ajatus laserleikkauksesta saa sinut paniikkiin? Oletko niin tottunut silmälaseihin, että niistä luopuminen hirvittää?

Silmien laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin huolettomampaa. Ammattiurheilijat kuten Leijona-kiekkoilija Mikko Lehtonen tietävät, miten haastavaa liikunta voi olla silmälasien ja piilolinssien käyttäjälle.