Piilolinssit
Kummat vaellukselle mukaan?
Kummat vaellukselle mukaan?
Kummat vaellukselle mukaan?
Varaa aika piilolinssien sovitukseen
PIILOLINSSIEN ENSISOVITUS
tai
PIILOLINSSIKONTROLLI

Kummat vaellukselle mukaan: silmälasit vai piilolinssit?

Luonnossa liikkuminen on kuin terapiaa: se rauhoittaa mieltä ja kehoa sekä ylläpitää fyysistä kuntoa. Retken mieleenpainuvinta antia ovat kuitenkin luonnon upeat yksityiskohdat. Mieti siis jo etukäteen, mitä otat vaellukselle mukaan, jotta näet metsän ja maisemat tarkasti.

Silmälasien kanssa reissuun?

Silmälasit ovat hygienian kannalta helpoin vaihtoehto vaeltajalle. Niiden huono puoli on, että kuten muissakin harrastuksissa, lasit voivat huurtua tai tiukassa paikassa tippua ja rikkoontua. Sadekelillä ja pakkasella huurtuminen on erityisen voimakasta. Onneksi avuksi löytyy hyviä ja helppokäyttöisiä tuotteita, kuten huurtumista estäviä puhdistuspyyhkeitä. Mitä pidempään olet vaellusreissulla, sitä enemmän joudut huomioimaan helppouden lisäksi myös hygienian.


Jatkuvakäyttöiset piilolinssit vaellukselle mukaan

Piilolinssejä on nykyään tarjolla jokaiseen näönkorjaustarpeeseen, mukaan lukien hajataittoisuuteen ja ikänäköön. Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä kannattaa harkita luontoon lähtiessä, vaikka et muuten piilolinssejä käyttäisikään. Ne ovat hygieniasyistä ehdottomasti helpoin valinta pidemmille vaelluksille. Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä ei tarvitse ottaa pois kertaakaan vaelluksen aikana, mikä on kullanarvoinen apu pimeässä teltassa tai käsienpesupaikan puuttuessa. Niitä voi pitää mallista riippuen jopa 30 päivää yhtäjaksoisesti. 


Kertakäyttöiset piilolinssit tilanteen mukaan

Jos jatkuvakäyttöiset piilolinssit eivät syystä tai toisesta sovi sinulle, voit harkita myös kertakäyttöisiä piilolinssejä. Kertakäyttölinssien hyvä puoli on, että saat joka päivä uudet, takuulla puhtaat linssit käyttöösi. Tarvitset kuitenkin mukaasi puhdasta vettä ja saippuan, jotta voit pestä kädet aamuin illoin ennen linsseihin koskemista. Tehtävä ei ole mahdoton, mutta käsienpesumahdollisuudet luonnossa ovat usein rajalliset, erityisesti talvella.


Varaudu yllätyksiin

Käsidesi on aina hyvä lisä vaelluksen hygieniatarvikkeisiin. Se kuitenkin kirvelee joutuessaan silmiin, joten et voi käyttää sitä juuri ennen piilolinssien käsittelyä. Pese kädet aina hyvin vedellä ja saippualla ennen kuin kosket piilolinsseihin. Yllätyksien varalta ota vaellukselle mukaan useampi piilaripari tai vaihtoehtoisesti silmälasit. 

Käy optikon piilolinssisovituksessa hyvissä ajoin, jos et ole käyttänyt piilolinssejä aiemmin tai olet vaihtamassa piilolinssityyppiä. Näin linssien käyttö tulee tutuksi hyvissä ajoin ennen reissua. 

Oletko jo käynyt piilolinssisovituksessa? Tutustu verkkokaupan laajaan piilolinssivalikoimaan>

Varaa aika piilolinssien sovitukseen
PIILOLINSSIEN ENSISOVITUS
tai
PIILOLINSSIKONTROLLI
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
5 hyvää syytä valita piilolinssit
Piilolinsseillä näkeminen on vapautta ilman kehysten tuomaa rajausta. Tänä päivänä pystytäänkin lähes kaikki taittovirheet korjaamaan myös piilolinsseillä. Listasimme viisi hyvää syytä valita piilolinssit.
Piilolinsseistä löytyy jokaiselle jotakin
Piilolinsseistä löytyy jokaiselle jotakin
Haluaisitko pitää taukoa silmälaseista? Onko sinulla harrastus, jossa silmälasit ovat ikävästi tiellä? Onneksi sopivia piilolinssejä löytyy nykyään lähes kaikkiin tilanteisiin. Lue alta, mikä on sinulle paras vaihtoehto ja varaa aika optikolle. On tärkeää, että optikko tutkii silmäsi ennen piilolinssien käytön aloitusta.
Piilolinssitarkastus antaa eväät piilolinssien turvalliseen käyttöön
Piilolinssitarkastus antaa eväät piilolinssien turvalliseen käyttöön
Oletko koskaan miettinyt, voiko piilolinssi kadota silmään ja miksi piilolinssitarkastus on niin tärkeä ennen ensimmäisiä piilolinssejä? Optometristi Erika Eskola vastasi asiakkaidemme usein kysyttyihin kysymyksiin.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit