Silmistä

Youtube-tähti Sara Forsberg suosittelee laserleikkausta

Videobloggaaja, laulaja ja lauluntekijä Sara Forsberg, taiteilijanimeltään SAARA, kävi Silmäasemalla laserleikkauksessa alkusyksystä 2018.

Pian sen jälkeen hän kertoi YouTube-videossaan yli 1,2 miljoonalle seuraajalleen, kuinka uskaltautui pelosta huolimatta leikkaukseen. Katso Saran fiilikset leikkauspäivältä alla olevalta vidoelta.

Sara Forsbergin YouTube-video laserleikkauskokemuksesta.

 

Mitä hänelle nyt kuuluu? Kysyimme Saralta, millaista elämä on ollut ensi kuukausina ilman silmälaseja.

 

Vapaus riehua lavalla

Sara, joka ponnahti kuuluisuuteen matkittuaan videollaan eri kieliä vuonna 2014, teki päätöksen laserleikkauksesta kolmen kuukauden kertakäyttöpiilolinssimaratonin jälkeen. Piilolinssit rasittivat silmiä ja lompakkoa, mutta ”hyppiminen ja riehuminen” esiintymislavalla oli Superpowers-, All The Love- ja Sangria-biiseistään tunnetulle Saralle mahdotonta silmälasit päässä.

”Ajattelin, että kerran sitä vaan eletään, ja varasin ajan leikkaukseen.”

 

Tyylikkäät silmälasit osa imagoa

Sara sai silmälasit koulun neljännellä luokalla, ja lähes 15 vuoden aikana niiden käyttämisestä tuli rutiinia. Silmälasit olivat tärkeä osa omaa identiteettiä, vaikka likinäköisyys rajoitti kehysvalintoja. Ennen leikkausta Saran silmälasilinssien voimakkuudet olivat noin -5 ja hänen näöntarkkuutensa ilman lasikorjausta oli heikko.

 

”Olin tottunut itseeni silmälasit päässä ja käytän edelleen laseja silloin, kun siltä tuntuu. Niillä on kiva täydentää asukokonaisuuksia, ja ne luovat sivistyneen fiiliksen,” Sara kuvailee.

 

Keveistä malleista ja ohuista sangoista pitävä Sara on leikkauksen jälkeen hankkinut useammat asustelasit ilman voimakkuuksia. Nyt kun en enää tarvitse paksuja linssejä, kehyksissä riittää valinnanvaraa. Sara suunnittelee linssien vaihtoa vanhoihinkin kehyksiinsä, joiden estetiikasta hän pitää yhä. ”Leikkauksen jälkeen saan kaiken irti silmälaseista ilman niiden huonoja puolia,” hän iloitsee.

 

Huolettomampaa matkustelua

Artisti palasi tänä vuonna Suomeen asuttuaan pitkään Los Angelesissa, mutta iso osa elämästä kuluu edelleen matkustellen. Laserleikkauksen jälkeen reissaaminen on paljon helpompaa.

”Matkustaminen piilolinssien ja silmälasien kanssa oli tosi rasittavaa. Käytin lennoilla mieluiten piilareita, koska lasit olivat epämukavat. Jos halusin nukkua, piilarit piti taas vaihtaa laseihin – eli ihan kaikki piti muistaa pakata mukaan. Sitä vekslaamista en todellakaan kaipaa!”

 

Laserleikkausta turha pelätä

Sara jännitti laserleikkausta niin pahasti, että halusi perua koko jutun. Hän päätyi siirtämään leikkausajan heti seuraavalle viikolle, jotta aikaa pelätä jäisi vähemmän.

Lopulta leikkaus oli Saran mukaan ”magee kokemus, jota oli ihan turha jännittää”. Hän kertoo, että Silmäaseman mukava henkilökunta ja rauhoittava esilääkitys veivät pelon pois saman tien. Toimenpide oli hetkessä ohi ja onnistui loistavasti. ”En kadu laserleikkausta yhtään ja suosittelen sitä lämpimästi,” Sara kiteyttää.

Sara Forsbergin 5 parasta asiaa laserleikkauksen jälkeen

1. Matkustaminen. Ei piilarisähläystä, ei epämukavia laseja nukkuessa, ei oheistavaran pakkaamista.

2. Herääminen. On aina yhtä mahtavaa nähdä terävästi, kun avaa silmät aamulla

3. Suihkussa käyminen. En tiedä, onko suihkussa ihan pakko nähdä hyvin, mutta on se ainakin kivaa!

4. Kauniit kehykset ilman vahvuuksia

5. Keikat ilman pomppiessa tippuvia silmälaseja tai silmiä ärsyttäviä piilareita

Laserleikkauksen maksuton hoitoarvio

Maksuttomassa hoitoarviossa käyt läpi asiantuntijamme kanssa, miten tällä hetkellä näet ja miten haluaisit nähdä. Saat arvion leikkauksen lopputuloksesta ja lisätietoa eri leikkaustekniikoista. Hoitoarvio on täysin maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään. 

Lue myös:

Houkutteleeko elämä ilman silmälaseja, mutta ajatus laserleikkauksesta saa sinut paniikkiin? Oletko niin tottunut silmälaseihin, että niistä luopuminen hirvittää?

Toimittaja ja Uusi Muusa-blogin tuottaja Jenna Kämäräinen kävi laserleikkauksessa Helsingin silmäsairaalassa yhteistyön merkeissä. Jenna, joka kertoo suhtautuneensa silmiinsä lähes neuroottisella huolellisuudella ja pelänneensä leikkausta valtavasti etukäteen, uskoo laserleikkauksen olleen paras asia, joka hänelle on tapahtunut.

Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.

Onko sinulla kysyttävää laserleikkauksesta? Asiantuntijamme auttaa.

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme arvioi leikkauksen sopivuuden sinun silmillesi. Et sitoudu mihinkään ja saat tilaisuuden keskustella sinua mietityttävistä asioista.

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.