Silmistä

Tuttujen hyvät linssileikkaus kokemukset innostivat Kimmon korjaamaan näkönsä

Kimmo Ollikaisella oli aiemmin käytössä sekä kauko- että lähilasit, sillä monitehojen käyttö tuntui hankalalta. Linssileikkauksen jälkeen työ sähkömiehenä ja rakas metsästysharrastus sujuvat ilman lasien kanniskelua ja vaihtamista.

Lähipiirin linssileikkaus kokemukset toimivat usein sysäyksenä toimenpiteelle. 56-vuotias Kimmo päätyi ensimmäisen kerran pohtimaan asiaa hauskan sattuman kautta.

“Muutama vuosi sitten soitin puhelun, joka menikin epähuomiossa väärälle kaverille. Tämä kaveri oli sitten juuri käynyt Silmäasemalla linssileikkauksessa. Siitä se ajatus lähti, ja kun pari muutakin tuttua oli käynyt hoitamassa silmänsä kuntoon, niin päätin itsekin mennä.”

 

Leikkausprosessi sujui mutkattomasti, ja toipuminen oli nopeaa

Kimmon kuulemat linssileikkaus kokemukset olivat positiivisia, joten häntä ei pelottanut etukäteen. Levollisuutta lisäsi myös se, että leikkaava lääkäri Anssi Poussu sattui olemaan hänen naapurinsa. Toimenpidepäivä Silmäaseman silmäsairaalassa alkoi puudutustippojen laitolla, minkä jälkeen leikkauksen kulku käytiin yhdessä läpi. Itse operaatio oli alle tunnin mittainen ja kivuton.

 

“Lääkkeet olivat hyvät, eivätkä silmät räpsyneet leikkauksen aikana, vaikka sitä olin hieman jännittänyt.” Kimmon vointi oli heti leikkauksen jälkeen moitteeton, ja näkö riitti maksukorttipäätteen käyttämiseen. Myös kotimatka ja ilta sujuivat ongelmitta.“Olin varautunut ottamaan taksin, mutta näkö oli niin hyvä, että päätin mennä bussilla. Neljän maissa pääsin leikkauksesta, ja illalla näin jo katsoa televisiosta naisten lentopalloa.”

 

Leikkaus on tuonut vaivattomuutta arkeen ja harrastuksiin

Kimmolle leikkauksen paras anti on ehdottomasti ollut hyvästien heittäminen silmälaseille. “Metsästyksessä lukulaseja piti käyttää kännykän katsomiseen ja kaukolaseja ympäristön tarkkailuun. Samoin kotona television ja lehden välillä piti jatkuvasti vaihdella laseja. Elämänlaatuni on leikkauksen myötä parantunut huomattavasti”, Kimmo kiittelee.

 

Muiden linssileikkaus kokemukset saavat monet yllättymään toimenpiteen helppoudesta. Ei ihme, että myös useampi Kimmon työkavereista harkitsee näkönsä korjaamista hänen esimerkkinsä ansiosta. “Jos kerran on mahdollisuus päästä silmälaseista eroon näin yksinkertaisella tavalla, niin miksi ihmeessä ei. Monesti edelleen tulee mieleen että hetkinen, missä rillit ovat, kunnes muistan ettei niitä enää tarvitakaan”, Kimmo hymyilee.

Pohditko linssileikkausta? Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon.

Hoitoarviossa käyt läpi asiantuntijamme kanssa, miten tällä hetkellä näet, miten haluaisit nähdä ja mitä voit odottaa leikkaukselta. Kerromme myös tarkemmin leikkauksen rahoituksesta ja hinnoista. Hoitoarvio on maksuton ja se ei sido sinua mihinkään.

Lue myös:

Linssileikkauksessa silmän oma ikääntynyt linssi korvataan keinotekoisella yksi- tai moniteholinssillä. Linssileikkauksella voidaan korvata lukulasit, kaukolasit tai moniteholasit ja poistaa hajataitto.

Ikänäkö tarkoittaa 40–45 ikävuoden jälkeen alkavaa luonnollista lähinäön heikentymistä. Kyseessä ei ole näön häiriö, vaan normaali ikääntymiseen liittyvä näön muutos. Ikänäkö johtuu mykiön ja sitä ympäröivän kapselipussin asteittaisesta jäykistymisestä.

Kaukonäkö eli kaukotaittoisuus on silmän taittovirhe. Kaukonäköinen ihminen näkee kauas hyvin mutta lähelle heikommin. Kaukotaittoisuus johtuu siitä, että silmä taittaa valon verkkokalvolle virheellisesti. Valonsäteet taittuvat verkkokalvon taakse eivätkä tarkan näkemisen pisteeseen verkkokalvolle, jolloin muodostuva kuva on epätarkka.