Silmäasema ja Näkö 55 - Ota kaihi ja ikänäkö haltuun

Ikääntyminen tuo haasteita näkemiseen meistä jokaiselle. Tutustu ikänäköön sekä kaihi- ja linssileikkauksiin tällä sivulla, ja varaa aika maksuttomaan linssileikkauksen hoitoarvioon tai kaihineuvontaan.

Silmäasemalla on 13 silmäsairaalaa ympäri Suomen ja vuosittain Silmäasemalla tehdään 15 000 silmäleikkausta. Silmäaseman silmäsairaaloissa pääset silmäleikkauksiin vaivatta ja jonottamatta.

Mitä on ikänäkö?

Ikänäkö tarkoittaa 40–45 ikävuoden jälkeen alkavaa luonnollista lähinäön heikentymistä. Kyseessä ei ole näön häiriö, vaan normaali ikääntymiseen liittyvä näön muutos. Ikänäkö alkaa keskimäärin 40–45 vuoden iässä ja sen kehittyminen jatkuu yleensä 60–70-vuotiaaksi. Ikänäköä ei voi ehkäistä, mutta se voidaan korjata linssileikkauksella.

Linssileikkauksessa silmän mykiö korvataan keinolinssillä. Mykiön ikääntymiseen liittyvät muutokset poistuvat pysyvästi ja näkö korjaantuu.

Maksuton linssileikkauksen hoitoarvio

Silmäaseman linssileikkauksen hoitoarviossa voit kysyä asiantuntijaltamme linssileikkauksesta ja muista näkemiseen liittyvistä asioista. Käymme läpi leikkauksen kulun ja leikkauksen vaikutuksen näköösi. Saat myös lisätietoa leikkaushinnoista ja rahoitusratkaisuista.

Voit varata ajan verkossa tai soittamalla puhelinnumeroon: 010 190 200 (mpm/pvp). Hoitoarvio on maksuton eikä se sido sinua mihinkään.

Lue lisää linssileikkauksesta

Linssileikkaus eli ikänäköleikkaus Silmäasemalla sopii erityisesti sinulle, joka olet yli 45-vuotias ja haluat eroon silmälaseista. Linssileikkauksella voidaan korvata lukulasit, kaukolasit tai moniteholasit ja poistaa hajataitto. Se antaa sinulle vapauden valita itse, miten näet.

Mitä on kaihi?

Kaihi tai harmaakaihi tarkoittaa silmän linssin ikääntymisestä johtuvaa samentumista. Se tulee jossakin elämänvaiheessa kaikille, aivan kuten harmaat hiuksetkin. 

Kaihin oireet ovat yksilöllisiä, mutta yleisin niistä on näön sumentuminen. Lisäksi kaihi heikentää hämäränäköä. Myös häikäisyherkkyys saattaa lisääntyä ja väri- ja syvyysnäkö huonontua. Silmät väsyvät helposti esimerkiksi lukiessa. 

Kaihi hoidetaan päiväkirurgisella leikkauksella, jonka jälkeen näet taas kirkkaasti. Leikkaukseen kannattaa hakeutua heti, kun kaihi vaikuttaa elämänlaatuusi.

Maksuton kaihineuvonta

Silmäaseman henkilökohtaisessa kaihineuvonnassa voit kysyä asiantuntijaltamme kaihista ja muista näkemiseen liittyvistä asioista. Kaihineuvonnassa käymme läpi eri linssivaihtoehdot sekä kaihileikkauksen kulun ja leikkauksen vaikutuksen näköösi. Saat myös lisätietoa leikkaushinnoista ja rahoitusratkaisuista.

Voit varata ajan verkossa tai soittamalla puhelinnumeroon: 010 190 200 (mpm/pvp). Kaihineuvonta on maksuton eikä se sido sinua mihinkään.

Lue lisää kaihileikkauksesta

Silmäaseman silmäsairaaloissa kaihi hoidetaan päiväkirurgisella leikkauksella, jossa silmän oma samentunut linssi korvataan joko yksi- tai monitehoisella keinolinssillä. Olet tervetullut Silmäaseman kaihileikkaukseen joko yksityisenä potilaana tai julkisen terveydenhuollon palvelusetelillä.

Lue myös

Linssileikkauksessa silmän oma ikääntynyt linssi korvataan keinotekoisella yksi- tai moniteholinssillä. Linssileikkauksella voidaan korvata lukulasit, kaukolasit tai moniteholasit ja poistaa hajataitto.

Ikänäkö tarkoittaa 40–45 ikävuoden jälkeen alkavaa luonnollista lähinäön heikentymistä. Kyseessä ei ole näön häiriö, vaan normaali ikääntymiseen liittyvä näön muutos. Ikänäkö johtuu mykiön ja sitä ympäröivän kapselipussin asteittaisesta jäykistymisestä.

Kaihi tai harmaakaihi tarkoittaa silmän linssin ikääntymisestä johtuvaa samentumista. Se tulee jossakin elämänvaiheessa kaikille, aivan kuten harmaat hiuksetkin.

Iän myötä osalle ihmisistä kehittyy verkkokalvolle makulan eli tarkan näön alueen rappeumaa. Silmänpohjan ikärappeuma voi aiheuttaa kirjainten katoamista lukiessa, suorien viivojen ja ruudukkojen vääristymistä, näöntarkkuden heikkenemistä tai samentuneita alueita näkökentässä. Silmänpohjan ikärappeuma on yleisin ikääntyneiden ihmisten näköä vakavasti heikentävä sairaus.

Silmäasema palvelee sinua

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse p. 010 190 200 (mpm/pvm) / asiakaspalvelu@silmaasema.fi

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.