Silmistä

Laadukkaat aurinkolasit ovat valmistajan taidonnäyte

Laadukkaat aurinkolasit näyttävät upeilta, antavat täyden suojan UV-säteitä vastaan ja kestävät käytössä pitkään. Aurinkolasivalmistaja Safilon Frederic Laffort, Head of WE North Safilo avaa korkealuokkaisten aurinkolasien valmistusprosessia ja kertoo omat suosikkinsa.

Huomioi nämä aurinkolasiostoksilla

“Kuluttaja tunnistaa laadukkaat aurinkolasit muotoilusta, linsseistä ja materiaaleista”, Laffort kertoo. Kehykset istuvat kasvoilla mukavasti, linsseissä on korkein mahdollinen UV-suoja, ja laseilla näkee terävästi ja kirkkaasti ilman että silmät väsyvät.

 

Perinteisiin korkealuokkaisiin aurinkolasimateriaaleihin lukeutuvat esimerkiksi asetaatti ja ruostumaton teräs. Asetaatista voi muotoilla mitä mielikuvituksellisimpia kehyksiä kaikissa sateenkaaren väreissä. Monipuolinen ja luja ruostumaton teräs taas mukautuu kasvojen muotoon helposti. Titanium ja iox ovat kestäviä ja kevyitä materiaaleja. Rohkeimpiin aurinkolasimalleihin valitaan puuta, korkkia tai kumia. Safilo on lisäksi kehittänyt muovisen Optyl-materiaalin, joka voidaan kuumentamalla muotoilla yksilöllisten kasvonpiirteiden mukaisesti.

 

Matka suunnittelupöydältä silmälasiliikkeeseen

Laadukkaat aurinkolasit voivat tuntua arvokkailta, mutta hintaa selittävät Laffortin mukaan erinomaiset materiaalit ja jopa 200 vaihetta sisältävä valmistusprosessi. Aurinkolasien matka suunnitelmasta valmiiksi tuotteeksi kestää keskimäärin 9–12 kuukautta.

 

Kehysluonnosten ja ensimmäisten, käsintehtyjen mallikappaleiden jälkeen käynnistyy tuotantoprosessi, johon kuuluvat materiaalien valinta, lasien etuosien ja sankojen valmistus ja rumpuhionta. Seuraavassa vaiheessa lasit ja metalliosat galvanoidaan ja värjätään. Linssit muotoillaan ennen aurinkolasien kokoamista. Prosessi päättyy lasien viimeistelyyn ja 17 eri kelpoisuustestiin.

 

“Aurinkolasimme käyvät läpi muun muassa ikääntymistestin ja hikoilunkestotestin. Edellisessä varmistetaan lasien kestävyys haastavissa oloissa, kuten äärimmäisessä kosteudessa, korkeissa lämpötiloissa tai UV-altistuksessa. Jälkimmäisessä tarkistetaan, miten lasit sietävät hikoilua, joka voi aiheuttaa esimerkiksi tahroja, kellastumista ja pintojen kulumista”, Laffort listaa.

 

Muoti muotoilee aurinkolaseja

Aurinkolasien suunnittelijat seuraavat paikallisia ja kansainvälisiä trendejä tarkkaan niin muodin, taiteen, kosmetiikan, urheilun ja hyvinvoinnin kuin korujen, kellojen ja muiden asusteiden saralla. Muotitalojen aurinkolasimallistot ammentavat brändin DNA:sta, ominaispiirteistä ja viimeisimmistä tyylisuuntauksista.

 

Ajattomista aurinkolasimalleista Laffort mainitsee pilottilasit, joiden klassinen muoto saa uuden, raikkaan ilmeen kausi toisensa jälkeen ja pysyy aina trendien aallonharjalla. Laffortin suosikkibrändeihin kuuluva Safilon Polaroid on saanut nimensä optiikan maailman mullistaneista polarisoiduista linsseistä.

Löydä omat suosikkisi

Silmäaseman laajasta valikoimasta löydät laadukkaita aurinkolaseja miehille, naisille ja lapsille. Meillä on runsaasti laseja eri tarkoituksiin ja tyyleihin huippumerkeiltä, mm. Ray-Ban, Carrera, Hugo, Inspiro, Oakley, Police ja Tommy Hilfiger. Selaa monipuolista aurinkolasivalikoimaamme verkkokaupassa tai myymälässä. Myymälöidemme kautta voit tilata aurinkolasit voimakkuuksilla.

Lue myös:

Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.

Polarisoivat aurinkolasit on aurinkolasiostoksilta tuttu käsite, mutta harva tietää, mitä se tarkoittaa. Lue lisää polarisoivista aurinkolaseista alta ja selvitä, milloin niiden ominaisuuksista on todellista hyötyä.

Aurinkoiset päivät kaipaavat parikseen trendikkäät aurinkolasit, jotka ovat tänä vuonna joko futuristisen kantikkaat, kissamaisesti kulmista ylöspäin nousevat tai sporttityylin innoittamat. Katso, mitä muuta vuoden 2020 aurinkolasimuoti pitää sisällään.